Direct contact? Bel De Groene Zuster:
06 33 52 52 43

Over ons

Onze Visie - Ervaar de toekomst mét ons!

ONZE VISIE: VOORKÓMEN IS VEEL BETER DAN GENEZEN…

Het wordt inmiddels algemeen erkend dat elke fysieke aandoening 6 fasen kan doorlopen. Om je een voorbeeld te geven: een eenvoudig kuchje in fase 1 kan zich ontwikkelen tot een zeer ernstige longaandoening in fase 6 – via nog 4 tussenfasen.

Thermografie bevindt zich in fase 2, dus nog heel erg aan het begin van een eventueel probleem. Dat betekent dat het dan over het algemeen nog goed mogelijk is dit proces te keren. Thermografie is dus bovenal een preventieve methode. En daar zou medische zorg wat ons betreft sowieso veel meer over moeten gaan!

… EN JE HOUDT ZELF DE REGIE!

Als je, met behulp van thermografie, een ‘sneak preview’ in je gezondheid krijgt, kun je ook zelf aan het roer blijven staan en doen wat nodig is om het evenwicht in je lichaam te herstellen. In het thermografierapport dat je ontvangt na de behandeling, krijg je de benodigde preventieve gezondheidsadviezen.

Een netwerk van ervaren behandelaars

Natuurlijk gebeurt het wel eens dat we bij een thermografie iets opmerken dat zich al verder lijkt te hebben ontwikkeld dan fase 2. In dat geval verwijzen we je graag door naar een van de uitstekende artsen en therapeuten in ons netwerk, die allemaal goed bekend zijn met medische thermografie.

Jíj blijft de regie voeren over je eigen gezondheid. Maar het hele team van De Groene Zuster denkt graag met je mee!

Onze thermografen

Francine van Broekhoven

Eigenaresse van De Groene Zuster, heeft haar opleiding voor medische thermografie gevolgd in de Verenigde Staten in 2014. Als gecertificeerd medisch thermograaf is ze een expert op het gebied van borstgezondheid.

Naast dat Francine als medische thermograaf werkzaam is geeft ze ook trainingen in borstgezondheid en leidt ze nieuwe thermografen op. Francine vind u regelmatig op presentaties in heel Nederland en België.

Frauke Boer

Frauke begeleid vrouwen na de diagnose borstkanker en heeft al jarenlang een praktijk.

Frauke vertaalt de rapporten die van de artsen komen en zal u te woord staan in de bel-afspraak.

Marielle van Tienen

Marielle vond haar Ikigai in  preventieve gezondheidszorg. Als Happy Healthcare leefstijl- en othomoleculair voedingscoach maakt ze je bewust van de [...]

Monique Wanders

In haar vitaliteitspraktijk is Monique in haar element. Iedere vraag van een cliënt om energie of gezondheid roept haar kwaliteiten als belangstellin [...]

Jessica Leffers

Jessica Leffers begeleidt sinds 2006 in haar praktijk Jess! Coaching, mensen op het gebied van gezondheid. Als coach en aromatherapeut leert ze je dat [...]

Maja Faasse

Maja Faasse is onze thermograaf uit Brabant. Ze geeft coaching in visie krijgen op je leven, je leefstijl, helpt bij vragen rondom kanker en preventie [...]

Medewerkers van De Groene Zuster

Corinne Maaten

Corinne is bekend met borstweefselbehandelingen en shiatsu en kijkt met ons mee naar de interne organisatie.

Ilse van Broekhoven Damen

Ilse is de schoondochter van Francine, Ilse is aanwezig op ons kantoor om de boekhouding bij te werken en de facturen te versturen. Naast deze werkzaamheden haakt Ilse met veel liefde en aandacht de Bio Prothese.

Victor Vermeulen

Victor is de jongste zoon van Francine. Samen met zijn broer Stein houden zij zich vooral bezig met de website en het onderhoud daarvan. Ook houd hi [...]

Op deze website en in lezingen hoor je het volgende:

ONZE MISSIE: EEN LEVEN LANG GEZONDE BORSTEN

 

Op dit moment krijgt één op de zeven vrouwen in Nederland ooit de diagnose borstkanker – een schrikbarend hoog aantal, vond ook Francine van Broekhoven. Daarom heeft zij zich verdiept in het fenomeen borstgezondheid, met het idee dat vrouwen beter geïnformeerd moeten worden. Daarnaast is het belangrijk dat vrouwen toegang krijgen tot een preventieve onderzoeksmethode zoals thermografie.

 

Wat Francine op haar zoektocht het meest heeft geraakt, is de onwetendheid van veel vrouwen over de manier waarop borstklachten kunnen ontstaan, en wat ze zelf kunnen doen om dit te voorkómen.

Dit heeft haar doen besluiten om vrouwen goede voorlichting te gaan geven over borstgezondheid, én om preventieve borstgezondheidsonderzoeken op te starten met behulp van thermografie. Francines missie is nu: Het promoten van borstgezondheid.

 

Naast de borstonderzoeken bieden Francine en haar medewerksters ook full-body-onderzoeken aan, zowel voor vrouwen als voor mannen.

 

Francine woont in Nederland en reist samen met de collega thermografen langs een klein twintigtal locaties in Nederland en België om de thermografieën uit te voeren. Daarnaast is ze trainer Medische Thermografie en geeft ze les over borstgezondheid aan vrouwen die interesse hebben in de borstgezondheidsworkshops.

 

In mei 2016 is haar eerste boek uitgekomen: het Handboek Borstgezondheid (uitgeverij Akasha). Een veelzeggend citaat hieruit luidt:

“Het wordt tijd dat vrouwen wakker worden en zich gaan afvragen wat ze zelf kunnen doen om hun borsten gezond te houden. Ze moeten daarbij ondersteund worden met een onderzoeksmethode die veilig en stralingsvrij is en bovendien geschikt is voor vrouwen vanaf 23 jaar.”

 

ONZE UITGANGSPUNTEN:

  • 90% van de borstaandoeningen komt door leefstijl.
  • Met de juiste informatie kun je gezonde keuzes maken.
  • Zo kun je een ontspannen leven leiden en zonder angst naar je borsten kijken.

 

Bezoek eens een van onze lezingen voor:

  • antwoord op de vragen die bijna niemand spontaan over borsten stelt;
  • tips voor preventie en zelfonderzoek;
  • informatie over risicofactoren;
  • een kritische kijk op de bestaande onderzoeksmethoden;
  • alles over borstonderzoeken met thermografie.

 

ONZE INTERNATIONALE BEROEPSORGANISATIE:

De Groene Zuster is lid van de IAMT, een wereldwijde organisatie die medisch thermografen up-to-date houdt over de geldende richtlijnen en die mogelijkheden biedt tot professionele intervisie. Leden van de IAMT komen tweejaarlijks bij elkaar om kennis uit te wisselen. In mei 2016 ontving Francine een Award van de IAMT voor bijzondere verdiensten.

Nieuwsbrief

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om het surfgedrag over
verschillende websites te volgen, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten
werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door verder op onze website te klikken, geef je toestemming
voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

MAAK EEN AFSPRAAK
X